Allt du behöver veta om svensk massage!

Publicerad av Massage Stockholm

Det känns fantastiskt att bli masserad. Det håller nog de flesta som har provat det med om. Många ser massage som ett enkelt sätt att få lite vardagslyx när man bäst behöver den. Massage är också ett strålande sätt att ta hand om både kropp och sinne.

Tror du att massage bara är bra för kropp, muskler och leder så är du fel ute. Det har bevisats i flera studier att en bra massage också kan hjälpa mot psykiska besvär. När du blir masserad kan stressnivåerna minska, du kan känna dig avslappnad och lycklig och det har till och med bevisats att massage kan lindra depression.

Svensk massage – den vanligaste massagetypen

De flesta som tänker på massage tänker faktiskt på det som man utomlands kallar för “svensk massage”. Detta begrepp används givetvis även här i vårt avlånga land. Svensk massage är troligtvis den mest populära varianten av massage. Denna massagetyp bygger på följsamma, utdragna och mjuka till medelhårda rörelser. Strykningar, knådning och cirkelrörelser är också vanligt. Denna massage är lugn och behaglig. Man går inte ned lika djupt som vid djupvävnadsmassage.

Många fördelar med svensk massage

Alla olika sorters massagetyper ger olika effekter och känslor i kroppen. Svensk massage har blivit populär för att den inte är för hårdhänt och inte för mjuk. Efter att ha fått massage kan du känna dig som en ny människa. Här listar vi fem positiva effekter som du kan känna efter en klassisk svensk massage.

  • Lederna blir bättre – ökad rörlighet och minskad smärta
  • Bidrar till att spänningar i muskler släpper
  • Ökar syreupptagningen i muskler, vilket är en anledning till att många väljer svensk massage när de har träningsvärk.
  • Klassisk svensk massage kan hjälpa till att förebygga skador
  • Minskar stressnivåerna och ger dig en avslappnad känsla i kroppen.

Kontakta oss för massage i Stockholm

När du behöver massage i Stockholm är det oss du ska kontakta. Hör av dig via formuläret här på siten så kan vi se till att du får den massage som just du behöver. Du kan även ringa eller maila oss för mer information, välkomna till oss!